Om leie

Vi driver ikke noen kommersiell utleie, men satser på utleie til venner og bekjente og deres kontakter, eller til andre vi kjenner til og som vi mener vil ha stor glede av et opphold i Berlin.

Leien omfatter en topp utstyrt leilighet, inklusive sengetøy og håndklær, trådløs internett-tilknytning, åtte godt brukte sykler (ubegrenset kjørelengde) etc.

Som utgangspunkt leier vi ut den store leiligheten for minimum en uke og helst ikke over tre uker. Vi har skifter på lørdager. På skiftedagen finner også vask av leilighetene sted.

Ta en virtuell spasertur gjennom leiligheten ved å klikke HER

Kjøkkenkroken i den store leiligheten.

Den store leiligheten: Leien er NOK 7 500 per uke for to personer. (NOK 8 900 for flere enn to personer). I tillegg kommer NOK 900 for sluttvask og sengetøy. (Tillatelsen til korttidsutleie fra Berlins myndigheter har nr 07/Z/RA/008078-19).

TV-stua i den store leiligheten.

Kunstnerleiligheten: Vi leier helst ut for perioder over tre måneder. Leien er NOK 6 400 per uke. I tillegg kommer NOK 900 for sluttvask og sengetøy.

Betaling: Konto for forhåndsbetaling av leie og rengjøring: VIPPS 92449633 eller bankkonto 5001 17 60780 (Sverre Jervell). Ved betaling fra utlandet er IBAN: NO745001 17 60780 og SWIFT kode: DNBANOKK

Vask av leiligheter og skifte av gjester
Skiftet av gjester finner sted lørdager kl. 1500. Vi har en ordning med fast vaskehjelp som kommer kl 1100 lørdager for å vaske leilighetene når det er skifte av leieboere.

Vi setter pris på om gjester kan legge brukt sengetøy og håndklær i vaskemaskinen og sette på maskinen før de reiser.

For å få skiftene til å gå mest mulig elastisk har vi fått et eget koffertrom i oppgangen til den store leiligheten. Det kan man sette bagasje i forbindelse med reise/avreise. Kodelås til døren: 877.

Erfaringene med utleie
Erfaringene med utleie av leiligheten i er meget gode. Bedømt på hytteboken har gjestene vært fornøyde, og vi har gledet oss over at andre har kunnet bruke leiligheten og oppleve Berlin på denne måten. Og utleien har gjort det mulig for oss å beholde denne fine leiligheten.

Vi noterte at det har vært noen praktiske utfordringer. Nordmenn er ikke vant til gass-komfyr og glemmer ofte at knappen for platen skal holdes inne før den vris.

Det er mulig å leie sykler i sykkelbutikken på hjørnet av Nollendorfstrasse/Eisennacher str. Det er også mulig å leie bysykler for eksempel utenfor Edeka, nærbutikken vår.

Gjestene våre har i hovedsak vært fire grupper:

Den største gruppen var familier eller venne-grupper som gjerne ville oppleve Berlin sammen og også ha et «hjem» med plass til samvær, mulighet for matlaging osv. For disse var det en stor fordel da vi fikk kunstnerleiligheter i 1. etasje fordi venne-grupper kunne oppleve Berlin sammen ved å bruke begge leiligheten.

Den andre gruppen var kunstnere og stipendiater som hadde tidsbegrensede gjøremål i Berlin. Vi har for eksempel hatt en rekke forfatter som har skrevet i Berlin som gjester. De var der gjerne i vinterhalvåret og de fleste benyttet kunstnerleiligheten for lenger tid.

Den tredje gruppen var pensjonistektepar som ønsket å bo et par måneder i en fremmed storby. Noen valgte å leie ut eget hus hjemme for å kunne ha et «hjem» noen måneder i en spennende europeisk storby. De kommer gjerne sent på høsten.

Den fjerde er gjester som ønsket å feire bursdager eller jubileer i Berlin. Her var det en stor fordel at vi kunne tilby til sammen 9 senger (samt baby-seng og ekstraseng). Og i noen tilfelle trengte de ytterligere sengeplasser og da foreslo vi gjerne hotell Michele i nærheten (www.hotelpension-michele-berlincity.de/)

Gå til menyen øverst på starttsiden for mer informasjon
– eller klikk på punktene:
TOPPEN av siden
Om leilighetene • Om nærmiljøet Om Berlin
Praktiske rådOm reisen fram • Kontakt oss

Reklame