Om leilighetene

De to leilighetene, den store leiligheten og kunstnerleiligheten, ligger over hverandre i en bygård i Schöneberg i sentrum av det tidligere Vest-Berlin.

• Se nøyaktig hvor gården ligger ved å klikke HER
– med følgende utfylling:
PLZ: 10777
Ort: Berlin
Strasse: Nollendorfstrasse 28

Eller gå inn på kartet på en iPad med gatenavnet

Leilighetene ligger i en av de fineste bygårdene i Schöneberg bygd sent på 1800-tallet. Begge ligger i gårdens sidefløy inn mot et fint grønt gårdsrom og er derfor usedvanlig rolig. Du kan regne med å sove godt i berlinerferien!

Den store leiligheten (90m2) er restaurert av dyktige fagfolk for å få den tilbake til sin opprinnelige stil fra keisertiden. Leiligheten er meget smakfullt innredet.

Fra kjøkkenet i den store leiligheten.

Leiligheten er velutstyrt med oppvaskmaskin, vaskemaskin, kabel-TV, musikkanlegg, DVD, trådløs internett-tilknytning, hårtørrer, sykler m.m. Det er håndklær og sengetøy til alle sengene.

Den har seks sengeplasser, hvorav to på hems. (I tillegg har vi en ekstraseng og en baby-seng for de to leilighetene som kan settes inn ved behov).

Du kan ta en spasertur gjennom den store leiligheten her:

https://tinyurl.com/k5nvmrc3

Den lille kunstnerleiligheten (45 m2) er holdt i en moderne stil. Den er en enromsløsning med kjøkken og spisekrok i tillegg til bad med dusj og eget WC. Leiligheten er godt velstyrt og har en høy standard. Det er kabel-TV, musikkanlegg, DVD, trådløs internett-tilknytning, hårtørrer, sykler m.m. Det er håndklær og sengetøy til alle sengene.

Kunstnerleiligheten har en spesiell historie siden det lå en ung jødisk kvinne i skjul her under krigen. Om henne lages det en film og traileren til denne filmen kan ses HER

Fra den lille kunstnerleiligheten.

Kunstnerleiligheten er beregnet på to personer, men det er tre sengeplasser (derunder en dobbeltseng 1,40 m). I tillegg er det altså en ekstraseng og babyseng i kjellerbod som kan benyttes av de to leilighetene.

Det betyr at leilighetene til sammen kan huse (maksimalt) 10 personer pluss et lite barn.

Gå til menyen øverst på starttsiden for mer informasjon
– eller gå til TOPPEN av siden

skisse.gifDen store leiligheten er en fin berlin-leilighet fra keisertiden, med spennende atmosfære. Den var egentlig del av den større herskapsleiligheten i andre etasje, men ble for mange år siden fradelt. I følge lokalhistorikere skal keiser Wilhelm en gang ha overnattet i herskapsleiligheten etter en fest.

Den store leiligheten har en typisk berliner-form med en lang gang og siderom og er over fire meter under taket. Det er to stuer som begge er fagmessig restaurert tilbake til stilen ved forrige århundreskiftet. I den ene er det sofa som også kan omgjøres til dobbeltseng. I det andre er det to day beds. Det innebærer at stuene kan fungere både som en boenhet for et par, eller som to boenheter for to par som vil leve separat. Det gamle tjenestejente-rommet er bygd om til hems med to, maks tre sengeplasser (fremgår ikke av tegningen). Det går stige opp til hemsen og den egner seg best for spreke gjester. Det tidligere gjesterommet er nå inkludert i badeværelset for å få et stort og tidsmessig bad (badekar og dusj). Kjøkkenet er et moderne ”Wohnküche” med benk, stoler og spisebord.

(Se:

Fra stua i den store leiligheten.

Kunstnerleiligheten er utformet som et ”New York Loft” og er en moderne leilighet med sjel. Den består av et allrom, bad og separat WC.

kunskisse.jpgDen egner seg best for to personer, men det er tre sengeplasser. I tillegg har vi en ekstraseng som også kan brukes.

Leiligheten ligger på grunnplanet og er vendt inn mot hagen i gårdsrommet. Det er bare er fem meter fra døren til den lille bakgårdshagen med spisebord og sandkasse for barn. Her kan man slappe av i det grønne på varme dager og her er det en fin lekeplass og sandkasse for små barn.

NB
Røkfrie leiligheter!

Gå til menyen øverst på starttsiden for mer informasjon
– eller klikk på disse punktene:
TOPPEN av siden
Om leie • Om nærmiljøet Om Berlin
Praktiske rådOm reisen framKontakt oss

Reklame