Om nærmiljøet

Ute.gifLeiligheten ligger helt sentralt i Berlin i umiddelbar nærhet til Kurfürstendamm med tallrike shoppingmuligheter og et rikt kultur- og nattliv. Tre minutter fra leiligheten ligger et av Berlins mest kjente markeder (Winterfeldtmarkt, lørdager og onsdager). Ellers er det en rik blanding av antikvariater, antikvitetsforretninger, frokostkafeer, restauranter og vinbutikker i nærmiljøet.

Vi vil derfor foreslå at dere også bruker tid på nærmiljøet. Vi bodde tre år i denne gaten og fikk oppleve en type inkluderende nærmiljø som vi ikke kjente fra Oslo, og som gjorde et sterkt og meget positivt inntrykk.

Det slo oss tidlig at man her i gaten har en rekke møteplasser som gjør at folk kjenner hverandre og snakker med hverandre på en måte som var ny for oss.

Etter en spasertur i nærmiljøet, vil vi foreslå at dere tar et glass vin hos Karin i ”Vino y Mas” som ligger på den andre siden av gaten overfor inngangen til gården vår. Det er stedet der folk i gaten møtes og snakker sammen over et glass vin og litt skinke og ost.

Det er et utall av restauranter i strøket, så der kan dere selv velge og vrake. Det er marked på Winterfeldts plass hver lørdag og onsdag og hit gikk vi gjerne lørdager og kjøpte frukt og grønnsaker for en uke (5 minutter, ut av døren, så høyre, så høyre).

Noter også at folk av samme gruppe/type ofte bor nær hverandre i små miljøer i Berlin. I vår del av Nollendorfstrasse bor det mange ”68-ere” fra den tiden gaten lå nær Muren og følgelig ikke var så fin. I den andre delen av gaten i retning Kurfürstendamm finner dere ulike homse-miljøet. Det stammer fra 1880-årene og det er første åpne miljøet i Europa. Her finner dere egen Internettcafe for homser.

I helt motsatt ende av gaten, på andre siden av Nollendorfplass, bor de som vil ha en rolig, bilfri miljøgate. Her er det stille og lite liv og kanskje litt dødt.

De gjestene som er litt eldre og har lest Kästners «Emil og detektivene» kan notere at handlingene i boka er lagt til Nollendorfstrasse og områdene rundt gaten.

Det er 10 minutter til fots til Kurfürstendamm, hovedgaten i det tidligere Vest-Berlin, og 10 minutter til den norske ambassade og til Tiergarten, 15 – 20 minutter til Potsdamer Platz. Det enkelt er å bruke sykkel.

Mange ønsker å se Kurfürstendamm og kanskje særlig varehuset KADEWE, og særlig matvareavdelingen i 6. etasje (med 3000 forskjellige pølsetyper!). Og har dere barn med, noter den fantastiske zoologiske hagen i Berlin som ligger like ved Kurfürstendamm.

På Nollendorf Platz ligger en t-banestasjon (med samme navn) og derfra kan man raskt komme rundt i Berlin (linjene U1, U2, U4, U15). Her er det også bussholdeplass (buss 119 og 187) og taxiholdeplass. Kjøp ukekort hvis dere er der for en uke (”Berlin Welcome Card”). Det kan dere få kjøpt blant annet på flyplassen.

Går dere under U-banestasjonen og ned til hotell Berlin (5 minutter) finner dere buss-stopp der blant annet buss nr 100 stanser. Den går innom mange av de viktigste severdighetene i Berlin.  Og siden en billett gjelder i to timer, er det mulig å hoppe av og hoppe på.  Dette er et fint alternativ til en sightseeing buss.

Gå til menyen øverst på starttsiden for mer informasjon
– eller klikk på punktene:
• TOPPEN av siden 
Om leiligheteneOm leie • Om Berlin
Praktiske rådOm reisen fram • Kontakt oss

Reklame