Om reisen fram

Med fly
Det er flere rimelige reisemuligheter til Berlin. I dag vil nok de fleste velge billig-fly med Norwegian fra Gardermoen, Rygge, Stavanger, Bergen eller Trondheim til Willy Brandt flyplassen (Schönefeldt). Det er fornuftig å bestille i god tid, for da kan man få svært rimelige billetter. Noter at Norwegian gjerne har regelmessige utsalg på billetter. Det kan derfor lønne seg å vente på et slikt salg hvis man reiser utenfor sommersesongen. Det enkleste er å knytte seg til mailing-listen på Norwegians hjemmeside (Norwegian.no) slik at man får tilsendt oversikt over salg av billigbilletter med en gang de legges ut. Det kan med andre ord være et poeng å vente med selve billettbestillingen.

SAS har nå også billigbilletter til Berlin hvis man bare bestiller i god tid.

Det er fornuftig først å kjøpe et ukeskort (gjerne Berlin Welcome card) og så ta S-bahn fra stasjonen på Schönefeld (ca 900 meter fra ankomsthallen) til Zoologischer Garten (ZOO). Det går enda raskere hvis man tar flytoget (Airport Express) fra stasjonen (markert RE7 og RB 14) til Zoologischer garten. Der bytter man til t-bane (Ubahn linje 2 retning ”Pankow”) og etter to holdeplasser er man på Nollendorf Platz. Da er det tre minutter til leiligheten.
Se egen «huskeliste» nedenfor .


Med bil
Bilister kan sette «Nollendorfstrasse 28» på GPSen eller finne veien på internett ved å slå inn postnummer 10777 og Tyskland på:
map24

Bilister som kommer motorveien som går gjennom det gamle Vest-Berlin bør ta av ved avkjørsel ”Innsbrücker Platz”. Da er det fem minutters kjøring til Nollendorf Platz hvor Nollendorfstrasse løper ut. Det er gratis parkering i gaten.


Med Colorline og tog
Det er selvsagt også mulig å reise med ferge og tog. Men det tar tid og er relativt dyrt i forhold til billetter på billigfly. Men det er en fin reise som i selv er en opplevelse. Og egentlig er det slik skal ankomme Berlin fra Norge!

Når du kommer til Kiel, tar du toget til Berlin/ZOO (kort spasertur fra fergen til stasjonen). Ta så U-bahn (U2) fra ZOO retning Pankow to stasjoner til Nollendorf Platz. Da er det tre minutter å gå til leiligheten (utgang mot Nollendorf Platz).
Colorline: (Tel. 810 00 811).


Transport i Berlin
Det finnes en utmerket planlegger på Internett for reiser i Berlin. Den finner du på  www.fahrinfo-berlin.de

Gå til menyen øverst på starttsiden for mer informasjon
– eller gå til TOPPEN av siden 


Huskeliste – fra Sch
önefeld flyplass til leiligheten
(for de som ikke tar drosje)

 • Kjøp eventuelt ukekort på Ubahn (trikk) i kiosken eller i automat på flyplassen (Wochenkarte, A, B eller Berlin Welcome Card).
 • Gå ca 800 meter til S-Bahn stasjonen. Ta ”Airport Express” (vanligvis RB7 og RB14, vanligvis på spor 13 eller 14) til endestasjonen (Zoologischer Garten), eller ta S-bahn, men det tar mer tid. Du kan bruke ukekortet på begge.
 • Skift på Zoologischer Garten til Ubahn (linje 2, retning ”Pankow”) og ta den to stoppesteder til Nollendorf Platz
 • Gå ut av stasjonen og fortsett ca 500 meter til Nollendorfstasse (løper inn på Nollendorf Platz). Gå til nummer 28.
 • Bruk inngangsdøren til gården til høyre for hoveddøren.
 • Skal du til den store leiligheten går du rett fram inn i gårdsrommet ca. 50 meter og velger dør til høyre (med merket ”Maskinenraum”) og går opp trappen til 2. etasje.
 • Skal du til den lille kunstnerleiligheten går du rett fram inn i gårdsrommet ca. 5 meter og da har du døren til leiligheten på høyre side (på gateplan). Det står ”Thommessen” på døren.
 • Kommer du før de tidligere gjestene er flyttet ut, kan du sette koffertene i vårt koffertrom i oppgangen til den store leiligheten (kodelås 877). Koffertrommet kan du også bruke ved sen avreise og under oppholdet.

  Gå til menyen øverst menyen øverst på starttsiden for mer informasjon
  – eller klikk på disse punktene:
  TOPPEN av siden 
  Om leiligheteneOm leie • Om nærmiljøet 
  Om Berlin Praktiske råd Kontakt oss