Om reisen fram

Med fly
Det er flere rimelige reisemuligheter til Berlin. I dag vil nok de fleste velge billig-fly med Norwegian fra Gardermoen, Rygge, Stavanger, Bergen eller Trondheim til Willy Brandt flyplassen (Schönefeldt). Det er fornuftig å bestille i god tid, for da kan man få svært rimelige billetter.

Flyr har også svært rimelige billetter til Berlin. (Flyr.no)

SAS har nå også billigbilletter til Berlin hvis man bare bestiller i god tid.

Det er fornuftig først å kjøpe et ukeskort (gjerne Berlin Welcome card) og så ta S-bahn fra stasjonen på Schönefeld (ca 900 meter fra ankomsthallen) til Zoologischer Garten (ZOO).

Det går enda raskere hvis man tar flytoget (Airport Express) fra stasjonen (markert RE7 og RB 14) til Zoologischer garten. Der bytter man til t-bane (Ubahn linje 2 retning ”Pankow”) og etter to holdeplasser er man på Nollendorf Platz. Da er det tre minutter til leiligheten.


Med bil
Bilister kan sette «Nollendorfstrasse 28» på GPSen eller finne veien på internett ved å slå inn postnummer 10777 og Tyskland på:
map24

Bilister som kommer motorveien som går gjennom det gamle Vest-Berlin bør ta av ved avkjørsel ”Innsbrücker Platz”. Da er det fem minutters kjøring til Nollendorf Platz hvor Nollendorfstrasse løper ut. Det er gratis parkering i gaten.


Med Colorline og tog
Det er selvsagt også mulig å reise med ferge og tog. Men det tar tid og er relativt dyrt i forhold til billetter på billigfly. Men det er en fin reise som i selv er en opplevelse. Og egentlig er det slik skal ankomme Berlin fra Norge!

Når du kommer til Kiel, tar du toget til Berlin/ZOO (kort spasertur fra fergen til stasjonen). Ta så U-bahn (U2) fra ZOO retning Pankow to stasjoner til Nollendorf Platz. Da er det tre minutter å gå til leiligheten (utgang mot Nollendorf Platz).
Colorline: (Tel. 810 00 811).


Transport i Berlin
Det finnes en utmerket planlegger på Internett for reiser i Berlin. Den finner du på  www.fahrinfo-berlin.de

Gå til menyen øverst på starttsiden for mer informasjon
– eller gå til TOPPEN av siden 


Huskeliste – fra Schönefeld flyplass til leiligheten
(for de som ikke tar drosje)

 • Kjøp eventuelt ukekort på Ubahn (trikk) i kiosken eller i automat på flyplassen (Wochenkarte, A, B eller Berlin Welcome Card).
 • Du har to muligheter. Du kan gjøre som berlinere (og vi) gjør, nemlig å ta pendlerbuss fra flyplassen til Rutzow t-banestasjon, eller ta AirPort Express.
 • For turen via Rudow trenger du t-banebillett (Ubehn) for 3 soner. Kjøp på automat.
 • Finn holdeplassen for buss (følg busstegn). Vent på buss X71 eller 71 som går til Rudow.
 • Der skifter du over til ubahn. Fortsett til stasjon Möckernbrücke. Der går du opp en etasje U1 (Uhelandstrasse) eller U3 (Krumme Lanke) og går av på Nollendorf Platz.
 • Alternativt: Ta ”Airport Express” fra flyplassen etter å kjøpt billett på automat. Gå av på Hauptbahnhof. Ta drosje til Nollendorfstrasse eller ta Sbahn til Zoologischer Garten. Der skifter du til U2 (Pankow) og tar den to stasjoner til Nollendorfstrasse.
 • Gå ut av stasjonen og fortsett ca 500 meter til Nollendorfstrasse (gå ut av stasjonen til venstre, sp til venstre og så til høyre ). Gå til nummer 28.
 • Bruk inngangsdøren til gården til høyre for hoveddøren.
 • Skal du til den store leiligheten går du rett fram inn i gårdsrommet ca. 50 meter og velger dør til høyre og går opp trappen til 2. etasje.
 • Skal du til den lille kunstnerleiligheten går du rett fram inn i gårdsrommet ca. 10 meter og da har du døren til leiligheten på høyre side (på gateplan). Det står ”Thommessen”/»Ellen Jervell» på døren.
 • Kommer du før de tidligere gjestene er flyttet ut, kan du sette koffertene i vårt koffertrom i oppgangen til den store leiligheten (kodelås 777 eller 877). Koffertrommet kan du også bruke ved sen avreise og under oppholdet.

——-

Reklame