Praktiske råd

Mer info i leilighetene
Det ligger en egen info-mappe i leilighetene, en sort ringperm med et bilde av Brandenburger Tor på forsiden. I den er det også kopier av disse internettsidene samt flere praktiske opplysninger om leilighetene.

Leilighetenes adresse er:
c/o Jervell
Nollendorfstrasse 28
im Hof rechts
10777 Berlin

Postkassenøkkel skal henge i nøkkelskapet i den store leiligheten og i den lille leiligheten. Postkassen er i oppgangen til den store leiligheten (Adresse for omadressering av post: SJ, Nollendorfstrasse 28, im Hof rechts, 10777 Berlin).

På ringeklokken til den store leiligheten ved inngangsdøren til gården står det ”Sverre Jervell”. På ringeklokken til den lille kunstnerleiligheten står det ”Ellen Jervell”. De samme navnene står på døren.

Det finnes en bankautomat i høyhuset i enden av Motzstrasse like ved Nollendorf stasjon, på Nollendorf plass og på Winterfeldt plass. Her kan man heve penger på norsk visakort.

Det er trådløs internett-forbindelse til leilighetene. Info om passord etc. ligger i mappen i leilighetene og står skrevet under senderen som står i den store leiligheten.

Vi hadde lenge sykler men siden de fleste syklende gjester fant det enklere å leie bysykler som kan etterlates på gaten, holder vi oss til bysyklene. Vi bruker gjerne MOBIKE.  Last ned appen og så kan du med ditt mobilnummer og kredittkort raskt skaffe deg tilgang.  Det finnes også et godt utvalg av elektriske sykler.  De finner du ved forretningen Edeka på Nollendorf plass. 

Ekstrasenger, overmadrass m.m. Vi har anskaffet en ekstraseng som kan brukes av de to leilighetene. Vi har også en fin overmadrass til dobbeltsengen i den store leiligheten for de som mener madrassen er for hard. Madrassen skal normalt ligger på hemsen.

Vi har også en ekstra seng med madrass. Den liggger i koffertrommet i oppgangen (kode 877). I tillegg har vi en babyseng. Den ligger i kjellerboden, inngang dør vis a vis døren der postkassen vår er (altså på andre side av gårdsplassen). Det er bod nr 13 og den har kode 777

Tyskundervisning. Vi har erfaring fra at flere av våre gjester har ønsket å forbedre tysken under oppholdet. Da anbefaler vi Peter Bergmann som er lektor, journalist og som har bodd i Norge i mange år. Han gir rimelige samtale-timer på alle nivåer. Se hans hjemmeside HER

Telefonliste:
• Telefonnummer til den norske ambassaden: 030 50 50 50.
• Telefonnummer til mobil Sverre Jervell: 0047 92 44 96 33.
• Retningsnummer for Tyskland 49 og for Berlin 30. (Fra Norge: 004930 …)

Gårdsbestyrer:
SCHIK Finanzdienstleistungen und Hausverwaltung buero@schik-verwaltet.de
tel. +49 (0)30 – 211 46 00

Gå til menyen øverst på starttsiden for mer informasjon
– eller klikk på punktene:
TOPPEN av siden
Om leilighetenOm leie • Om nærmiljøet 
Om Berlin • Om reisen fram • Kontakt oss

Reklame